Teknisk hjelp til butikker – koble til kortbetaling (Stripe)

Det er mulig for kunder å betale med kort på Fantasitorget. Dette gjøres via Stripe, en tredjeparts betalingsløsning som gjør det mulig å motta betaling med kredittkort og debetkort. Du setter opp en konto hos Stripe via Fantasitorget, som kobles til Fantasitorgets konto. Merk at Stripe tar betalt for sine tjenester (Fantasitorget tar ikke noen avgift for kortbetaling).

Gå til dashbordet ditt og velg Innstillinger -> Betaling og velg Stripe under Betalingsmetoder.

Det skal da dukke opp en blå knapp, med teksten «Connect with Stripe». Trykk på denne og følg instruksjonene. Her vil du lage Stripe-kontoen din og koble den til Fantasitorget. Når du er ferdig, så vil den blå knappen være byttet ut med en svart knapp hvor det står «DISCONNECT STRIPE ACCOUNT». Denne kan du trykke på dersom du vil kople fra Stripe-kontoen din. Selve kontoen vil fortsatt eksistere. Du kan logge inn på Stripe-kontoen din via stripe.com.

For å gjøre det mulig for kunder å betale med kort, må du gjøre noen flere endringer i Fantasitorget. Gå til Innstillinger->Betalngsmåter for kunder og huk av for kortbetaling der. Husk å lagre. Da skal alt være klart for kortbetaling i butikken din. Du kan gjerne gå og teste det selv, ved å kjøpe et produkt av deg selv. Merk at du da selvsagt må betale provisjon til Stripe, men det er vel verdt det (syns jeg) for å teste at alt virker bra.

Du slipper selvsagt å betale provisjon til Fantasitorget når du tester slik. Gå til ordren i dashbordet og trykk på refusjonsforespørsel, og velg full refusjon.

Merk at du via denne prosessen oppretter en selvstendig konto hos Stripe, og Fantasitorger har ikke muiighet til å yte hjelp med ting som har å gjøre med denne kontoen (det er lov å spørre, selvsagt 🙂 , men det kan hende du må kontakte Stripe for hjelp).

Skroll til toppen