Vanlige spørsmål

Kjøpe håndlaget fra Fantasitorget?

Vanlige spørsmål

Kanskje du som kunde har noen spørsmål om det å kjøpe håndlaget fra Fantasitorget? Her forsøker vi å svare på det du lurer på. Finner du ikke svaret, så bare send en e-post til vanja@fantasitorget.no

Er det mange butikker på Fantasitorget? Hvem kjøper jeg fra egentlig?
Fantasitorget er et koselig digitalt bytorg, med mange markedsboder du kan tusle rundt og titte i. Du kjøper fra mange ulike butikker, men kun fra norske butikker som selger sine egne, håndlagde produkter.

Har hver butikk sine egne kjøpsbetingelser?
De generelle kjøpsbetingelsene fra Fantasitorget finner du her, men hver butikk har mulighet til legge til sine egne betingelser. For å se disse, gå til butikkens egen butikkside (du kan se en liste over alle butikkene her) og finn arkfanen som heter «betingelser». I tilfelle butikkens egne betingelser og Fantasitorget sine betingelser avviker fra hverandre så kan du gå ut fra butikkens betingelser.

Hvem skal jeg kontakte om jeg er misfornøyd med noe?
I første instans skal du ta direkte kontakt med butikken du kjøpte fra. Se på ordrebekreftelsen du fikk på e-post dersom du ikke husker butikknavnet. Du kan alltid kontakte Fantasitorget direkte også, på e-post vanja@fantasitorget.no.

Handler jeg med en privatperson eller en bedrift?
Det varierer – noen butikker har registrert firma, noen har ikke. Det bør stå i butikkens betingelser. Dersom du kjøper fra en privatperson så er kjøpet regulert av kjøpsloven, mens om du kjøper av en registrert bedrift er kjøpet regulert av forbrukerkjøpsloven.

Jeg angrer på kjøpet – hva gjør jeg?
Det kommer an på butikken du kjøpte fra. Se i deres betingelser om det står noe om angrefrist. Kjøper du fra en bedrift, reguleres handelen av angrefristloven og du har 14 dagers angrefrist fra du mottok produktene (med visse forbehold, les gjerne her for å se Fantasitorgets kjøpsbetingelser, men merk at hver butikk kan ha egne betingelser som da skal være beskrevet i detalj på butikksiden). Kjøper du fra en privatperson, så er det kjøpsloven som regulerer handelen, og du har ikke angrerett. Merk at Fantasitorget krever at butikker som selger som privatpersoner må skrive dette meget klart slik at kundene er klar over begrensningene før kjøp.

Hvordan betaler jeg?
Du kan velge mellom å betale med Vipps (butikken sender deg et Vipps-krav etter bestilling) og «offline betaling» – da er det litt opp til butikken hvordan de velger å gjøre det, men Fantasitorget anbefaler at hver butikk skriver hva slags muligheter de tilbyr i sin beskrivelse av butikken sin. Du vil i alle tilfeller motta en e-post fra butikken etter at du har kjøpt. Det er (selvsagt!) også lov å spørre butikken før du kjøper dersom de ikke har skrevet om hvilke mulighter de tilbyr.

Kan jeg gå fra å være kjøper til selger?
Javisst! Dersom du selv lager noen produkter som du vil selge, så kan du starte din helt egen butikk her på Fantasitorget. Gå hit og registrer deg. Les mer her.

Skroll til toppen